2011. február 10., csütörtök

Mai kaja




Leírom, mi volt a mai kaja.

Köménymag leves

Hozzávalók:

olaj
2ek liszt
őrölt kömény
pirospaprika
1 leveskocka

levesbetétnek fokhagymás pirított kenyérkockákat szoktam



Olajon aranyszínű rántást készítek 2ek lisztből. Rászórok 1 ek őrölt köménymagot és kicsit pirítom. Leveszem a a tűzről a lábost és a rántásra rászórók egy kis pirospaprikát. Felöntöm 3 deci vízzel és csomómentesre keverem a levest.
Visszateszem a gázra, öntök még rá vizet és belemorzsolok egy leveskockát.
Jól felforralom és már kész is.

Nagyon olcsó, nagyon pikáns és nagyon egyszerű!

Másodiknak olyat csináltam, hogy felszeleteltem egy fej kelkáposztát, és olajon megfonnyasztottam, tettem rá őrölt köményt is, meg fél fej hagymát is alápirítottam. Mikor már jól összeállt a történet, dobáltam bele pár kolbászkarikát és jól összepároltam, só, bors ment rá.
Közben főztem egy adag rizst, a végén összekevertem az egészet. Jó kis egytálétel lett belőle!

Na, ez volt ma. Szerencsése nem főztem belőlük sokat, így nem jártam úgy, mint a rakott krumplival, amit 2 napig ettem:P

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése