2011. március 30., szerda

Francia hagymakrémleves




Ma szar napom volt. Ésha a napom szar, legalább az estém legyen jó...
Hétvégén ettem isteni hagymakrém levest, gondoltam megpróbálom itthon, mert nem egy nagy "vasziszdasz" :P

Tehát:


Francia hagymakrémleves:

2 nagy fej vöröshagyma
1 kis tejföl
2 ek liszt
1,5 ek ételízesítő
reszelt sajt
1 bagett
só, bors


Naszóval a bagettet félbe, majd kettőbe vágom, megszórom reszelt sajttal és beteszem a sütőbe.
Megpucolom a hagymákat, félbe vágom őket és felkarikázom. Kevés olajon jól megpirítom, majd felöntöm annyi vízzel, mint amennyi levest szeretnénk. Teszek bele ételízesítőt, sót, (óvatosan vele, mert az ét. íz. is sós) borsot. Megvárom, míg felforr, közben lisztből és tejfölből habarást készítek, felöntöm a leves forró levével, csomómentesre keverem, majd beleöntöm a levesbe. Érdemes kis lángra kapcsolni, nehogy csomós legyen.
Egyet forr még, és kész. Kiveszem a sajtos bagettet a sütőből, ha maradt ki reszelt sajt, lehet a levesbe is szórni, mielőtt nekilátnánk falni.
Ennyi. Isteni, gyors, olcsó. Éshogy mitől francia? Nemtom... Talán a bagett...
Tessék kipróbálni!

2 megjegyzés: